Välkommen!

Välkommen till Mysebos blogg! Här kan ni läsa om våra katter och vad som händer i Mysebos.

Brittiskt korthår

Brittiskt korthår är en välbyggd kompakt katt med korta kraftiga ben. Tassarna på britten är stora och runda och svansen är kort och tjock. Pälsen är tjock och tät. En brittisk korthår är självständig, intelligent och tillgiven. Den brittiska korthårskatten är lättskött och trivs både som utekatt och innekatt.

Brittiska korthårskatter finns i de flesta färger. Sköldpaddsfärg förekommer bara hos honor. Rasstandarden rekommenderar orange/kopparfärgade ögon, det förekommer även blå, odd-eyed, grön, blågrön, men grönt är att föredra.

Brittiskt korthår är en självständig ras, men ändå anpassningsbar och otroligt tillgiven. De älskar människor och följer gärna sin ägare i hälarna. De kommer också väl överens med andra katter och hundar. De är lättskötta eftersom pälsen inte tovar sig och bara behöver kammas lite lätt. Brittiskt korthår är idealiska husdjur för både barnfamiljer och ensamstående.

Standard enlig Fife:

Huvudet
Huvudet skall vara runt och kraftfullt. Bred skalle och rak nos, mjuk inbuktning i profilen (men inte något stop som exotic) kraftig haka.

Öron
Öronen skall vara små och sitta brett isär med rundade toppar.

Ögon
Ögonen skall vara stora, runda, vidöppna och sitta brett isär.
Ögonfärgen skall vara koppar eller djupt orange, blå, odd-eyed, grön, blågrön, grönt är att föredra.

Nacke
Mycket kraftig och kort välutvecklad nacke.

Kropp
Kroppen skall vara medium till stor, muskulös och knubbig.
Skuldror och rygg kraftiga. Bred bröstkorg.

Ben
Benen skall vara korta och tjocka. Tassarna runda och fasta.

Svans
Svansen skall vara kort och tjock, och lätt rundad vid spetsen.

Päls
Pälsen skall vara kort, tjock, inte tätliggande, med bra underpäls. Tunna hårstrån men krispig att vidröra, varje hårstrå har samma färg från rot till spets, utom tabby och silvervarianterna.