Välkommen!

Välkommen till Mysebos blogg! Här kan ni läsa om våra katter och vad som händer i Mysebos.

Mysebos

Varmt välkommen till oss i Mysebos!

Vi som innehar stamnamnet Mysebos är mor (Lisbeth) och dotter (Carina). Stamnamnet Mysebos härstammar från en stuga i Dalarna där Lisbeth hade sitt barndomshem. I vårt avelsarbete arbetar vi utifrån Fifes rasstandard, dvs. de ska vara så rastypiska som möjligt. Temperament och hälsa är andra viktiga aspekter för oss. Våra katter som går i avel är HCM och PKD-testade.
Vi är båda medlemmar i Sydkattens kattklubb.

Lisbeth Lovén

Jag och Christer bor i en villa i Arlöv som ligger mellan Malmö och Lund. Den första Brittiska korthårskatten som flyttade in till oss år 2000 hette S* Spinner´s Orion Figaro men kallades för Måns. Måns dotter EP/CH S* Lisebackes Qajza, DSM flyttade in år 2002. Hon vann många fina titlar och priser på kattutställningar både inom och utanför Sverige.
Sedan dess har vi fött upp över 20 kullar som "spinner" över sex generationer. Hos oss bor för närvarande tre britter, en kastrerad blå hane, S*Mysebos Bruze Lee, en fertil creme hane S*Applecat Puscaz och en fertil hona S*Mysebos Cazziopeja. Hon är röd med tickat grundmönster vilket innebär att hon inte har några spökmarkeringar i pälsen.
Jag samäger även lila fertil hona med min dotter. Det är S*Mysebos Mizz Li som vi hoppas ska gå i avel. Om allt går bra hoppas vi på småttingar mellan Mizz Li och Puscaz framöver.

Carina Lovén

Jag är gift med Mikael och vi bor med våra två barn i en villa i Hörby. I huset finns för närvarande tre britter. Diva (CH S*Javeliner Gail Devers) som är äldst börjar närma sig 14 år. Hon följer matte överallt och hennes första kull föddes på mattes födelsedag. Fem mönstrade små brittnallar blev min present. Det kändes helt fantastiskt! Totalt fick Diva sedan tre kullar innan hon blev kastrat.
CH S*Mysebos Zoe heter vår näst äldsta britt. Till vardags kallas hon Sotiz. Denna ljuvliga kolsvarta pantertjej fick stanna hos oss. Sotiz har fått fina utmärkelser på kattutställningar och blev Best in Show på sin första utställning! Hon är otroligt kelig och vår son får gärna bära runt på henne.
Eftersom barnen börjar bli större och Diva och Sotiz blivit äldre så kände vi att det var dags att införskaffa en ny liten dam i huset. S*Mysebos Mizz Li flyttade in 2016 och hon är en otroligt nyfiken liten tuffing. Leker gärna med barnen, tycker om att spela kula, ligga i legolådan och åka dockvagn. Vi planerar att ställa ut  henne några gånger på kattutställningar och vår förhoppning är att det inom ett år ska finnas små brittnallar i huset igen.